VVD en PvdA: 'Hollandse droom' bestaat
Buitenland

VVD en PvdA: 'Hollandse droom' bestaat.

Terreur en onheil mogen uw geloof in een multiculti samenleving niet breken. Althans, dat stellen regeringsmaatschappijen VVD en PvdA na de aanslagen en gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Zo maken sommigen zich niet bepaald populair door een vrouw met een machete te doden of zich op te blazen bij een festival. Polarisatie is het gevolg zegt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch tegen de krant van wakker Nederland, "waarbij de extremen voedingsbodems hebben in zowel de allochtone als in de autochtone gemeenschappen."

Volgens VVD'er Malik Azmani is de autochtone Nederlander het steeds meer "zat":"Ik ben niet zo sceptisch dat ik denk dat er een burgeroorlog komt, maar dan moet je wel met elkaar de schouders eronder zetten en niet naïef zijn."

Hun antwoord: een sterk wij-gevoel creëren. "Dat doe je door tegenstellingen weg te halen en scherp te definiëren wat je verwacht van mensen in dit land", denkt Azmani. Dit is waar volgens de PvdA'er "een dubbeltje een kwartje kan worden". Marcouch denkt dat de Hollandse droom voor iedereen bestaat: "Al moet je er soms hobbels voor overwinnen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →