Upd: Ook D66 Amsterdam woest over 'polariserende' Dijkhoff
Binnenland

Upd: Ook D66 Amsterdam woest over 'polariserende' Dijkhoff.

De VVD gaat de strijd aan met criminaliteit in wijken waar de islam overheerst probleemwijken in ons land. Ook wil de partij ouders in die wijken verplichten hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren. Fractieleider Klaas Dijkhoff zal vandaag een plan aankondigen met te nemen maatregelen. 

Het kabinet moet van Dijkhoff allereerst beginnen met het selecteren van wijken die voor meer dan de helft bestaan uit migratieachtergrondiërs, waar de werkloosheid en criminaliteit hoog liggen en waar het opleidingsniveau laag ligt.

Naar het voorbeeld van Denemarken wil Dijkhoff dat gettovorming wordt tegengegaan. "Het woord getto is in ons land meer beladen, maar wij hebben hier wel parallelle samenlevingen waarin mannen hun vrouwen thuishouden, hun kinderen tot hun 4de geen Nederlands laten leren en voor hun dochters een man uitzoeken", aldus de fractieleider van de VVD.

Tot slot wil hij dat criminelen uit bovengenoemde wijken voortaan dubbel zo hard gestraft worden.

Martijn Balster van de PvdA in Den Haag is woedend over het plan van de VVD en heeft een spoeddebat aangevraagd. To be continued...

Nederland roert zich inmiddels. Nadat eerder de Haagse PvdA het plan van Dijkhoff als 'discriminatie' bestempelde, voelt ook D66 Amsterdam zich geroepen te reageren. De democraten vinden het idee 'kwetsend voor bi-culturelen en zet harder straffen op basis van woonplaats en achtergrond weg als 'polariserend'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →