VVD: Geef hahahandhavers bodycams
Binnenland

VVD: Geef hahahandhavers bodycams.

Want werkt deëscalerend en handhavers worden steeds belangrijker nu de massale hondenpoepdump op straat buitenproportionele porties aanneemt nu het tekort aan agenten zorgt voor meer werkdruk bij buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's).

Het wrange is dat wanneer u een politieagent tegenover u krijgt, u vaak wel respect kunt opbrengen. Alhoewel, respect. U flipt in ieder geval minder vaak compleet de pan uit. Bij een handhaver gebeurt dat toch wat vaker, vermoedelijk omdat men hen niet voor vol aanziet.

Dat moet dus gaan veranderen. In meerdere gemeentes is de bodycam voor handhavers een daverend succes, dat onder andere in Hoorn en Breda vruchten afwerpt. In Amsterdam (als het meezit binnenkort geen hoofdstad) loopt men achter en is de camera nog niet op de afgetrainde lichamen van de imposant uitziende BOA's te bewonderen.

Raadslid Rik Torn van VVD dient daarom vandaag een voorstel in dat Amsterdamse handhavers voor de komende twee jaar moet voorzien van zo'n lichaamscamera. "Want in de Verenigde Staten en Engeland werkt het ook", aldus Torn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →