VVD-gestuntel in asielcrisis

VVD-gestuntel in asielcrisis 

19 november 2022 - 12:31

Binnen de VVD, de grootste partij van ons land, is het al tijden onrustig. Partijleider Mark Rutte moest onlangs zelfs worden ingevlogen om de gemoederen tot bedaren te brengen toen de asielwet door de VVD-fractie in de Tweede Kamer dreigde te worden geblokkeerd. Na twee knippen in de vingers van de grote roerganger, staakte de VVD-fractie de oppositie tegen de wet. Dit weekend vindt het VVD-congres plaats, daar zal Rutte meer moeite moeten doen om alle kikkers in de kruiwagen te krijgen.

De afgelopen vier asiel-staatssecretarissen (Fred Teeven, Klaas Dijkhoff, Mark Harbers en Ankie Broekers-Knol) waren allen VVD’ers. Geen van hen maakte werk van structureel asielbeleid. De huidige VVD-staatssecretaris Eric van der Burg moet daarom de puinhopen van zijn voorgangers opruimen en ziet zijn ‘verleidingswet’, waarmee hij gemeenten kan verplichten asielzoekers op te vangen, als enige oplossing.

Een groot deel van de VVD-achterban denkt daar anders over. Op het najaarscongres dit weekend zal er gestemd worden over een motie die de Tweede Kamerfractie oproept aan het eind van dit jaar tegen de asielwet te stemmen. Mosterd na de maaltijd, al hopen de indieners van de motie dat de Tweede Kamerfractie het licht gaat zien en de ‘dwangwet’ alsnog in de prullenbak verdwijnt. De kans dat dat gebeurt is klein, maar de kans dat de VVD met langdurig asielbeleid komt misschien nog kleiner. We wachten af.

Kijk hier De Hofbar terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml