VVD en SCP houden u een vette worst voor
Binnenland

VVD en SCP houden u een vette worst voor.

Omdat niemand de VVD nog op hun blauwe ogen gelooft, komt de partij vandaag met een Tweet over een onderzoek dat het Sociaal Cultureel Planbureau heeft gedaan. Het vergelijkingsmateriaal bestaat uit een onderzoek van 25 jaar geleden.

Wat blijkt?

*Maar liefst 85 procent van de Nederlanders is een gelukkig man/vrouw en acht zichzelf welvarend.

*Zat u ten tijde van de aangeprate economische recessie nog in zak en as, nu bent u een vrolijk mensch. Wat zeggen wij, u bent een van het meest optimistische en positieve volkje dat Europa kent.

*Er zijn in de afgelopen 25 jaar maar liefst 2 miljoen migranten naar Nederland verhuist. Die mensen kunnen bij 69 procent van de Nederlanders rekenen op begrip, tolerantie en waardering. Slechts 31 procent van u vindt dat er teveel mensen met een andere nationaliteit in Nederland aanwezig zijn.

*Migranten fokken razendsnel nageslacht. Er is zelfs sprake van een geboorteoverschot bij deze mensen. Autochtone Nederlanders kunnen dat tempo niet bijbenen, waardoor er sprake is van een krimp.

*Ook bent u dol op vluchtelingen. Niet minder dan 80 procent (met Zweden het allerhoogste percentage van Europa) is zeer positief gestemd over het enorme aantal vluchtelingen die in ons land verwelkomt wordt. Toch zou 59 procent van de mensen liever zien dat er niet nog meer komen.

*De politiek dan. Alhoewel het erg moeilijk is personen te ontdekken die laaiend enthousiast over de politiek zijn, blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 80 procent tevreden is over onze prachtige democratie. Wel is 42 procent zwaar ontevreden over het beleid zoals dat in Brussel wordt uitgevoerd en wil daarom dat Nederland uit de Europese Unie stapt.

Zo, nu ophouden met klagen. Iedereen is heel gelukkig, blij en gezond. Ook Mark Rutte, uw vriend, is een geliefd man. Niets aan het handje dus. Ga zo door, bis, bis, bis.

Alle artikelen geladen. Overzicht →