Upd: Niemand steunt VVD 

19 november 2018 - 13:28

De VVD wil niet langer dat de politiek belast wordt met een eindoordeel over het wel of niet uitzetten van asielzoekers.

Op dit moment is het zo geregeld dat staatssecretaris Mark Halbers in zijn eentje kan besluiten een uitgeprocedeerdiër alsnog binnenboord te houden. Wie herinnert zich Howick en Lili niet?

Het dingetje is een beetje dat er nóg 400 asielkinderen in Nederland verblijven. Ondanks dat de rechter al lang en breed heeft besloten dat zij uitgezet moeten worden is hun hoop, al dan niet gesteund door gefrustreerde actieclubjes en uitstekend op de hoogte van de uitzondering voor de twee Armeense kinderen, gevestigd op Mark Halbers.

Kamerlid Malik Azmani is duidelijk: "Het past niet in een rechtsstaat dat de politiek toetsing nog eens overdoet, net zoals het niet past dat Kamerleden zich mengen in individuele zaken."

Update 13.28 uur: PVV, FvD, CDA en D66 zien helemaal niets in het voorstel de discretionaire bevoegdheid van Halbers af te pakken. 

Sietske Fritsma van PVV noemt het "opvallend" dat de VVD haar eigen staatssecretaris kennelijk ongeschikt vindt, Het Forum voor Democratie spreekt van "probleemverplaatsing", D66-Kamerlid Maarten Groothuizen peinst niet over het schrappen van de discretionaire bevoegdheid zolang "het kinderpardon niet verruimd wordt" en CDA-Kamerlid Madeline van Toorenburg is gewoon heel blij met de bevoegdheid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie