VVD maakt zich druk over bitterballen
Binnenland

VVD maakt zich druk over bitterballen.

De VVD-fractie in Utrecht maakt zich druk over het serveren van bitterballen bij gemeentelijke bijeenkomsten. De lokale PvdD wil dat er minimaal voor de helft vegahapjes worden geserveerd op die bijeenkomsten, de VVD vindt dat onzin. 

Met steun van GroenLinks én D66 is het voorstel van de PvdD echter aangenomen, tot ongenoegen van de VVD. Zij vinden dat bitterbaleters in hun vrijheid worden aangetast en komen binnenkort met een eigen voorstel, aldus AD Utrecht

'Straks pakken ze alles af'

"Nu gaat het nog om vegahapjes, maar straks gaan ze ook de barbecue, vuurwerk of autorijden verbieden,’’ aldus VVD-voorman Dimitri Gilissen tegen de krant. 

D66 snapt niet waar de liberalen zich druk over maken: "De VVD doet net alsof je met dit voorstel geen bitterbal meer mag eten. Ik heb fractieleden die vlees eten, vis eten, maar ook kaas of groente. Met dit voorstel maak je het juist mogelijk dat er voor iedereen keuze is: Omnivoor en echt liberaal. Wij stemmen dan ook allemaal tegen het voorstel van de VVD", laat D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure weten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →