VVD: Stuur roof-migranten nach hause
Binnenland

VVD: Stuur roof-migranten nach hause.

Nederland heeft het zó goed voor elkaar, dat we wereldwijd inmiddels gestegen zijn tot runner-up op het gebied van winkeldiefstal.

Dat betekent dus dat er maar één land in de wereld is waar er meer winkeldiefstallen per hoofd van de bevolking plaatsvinden.

VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is zich "kapotgeschrokken". Wij niet, want dat is inherent aan knuffelen en staatssteun verlenen aan winkels die grijpgrage asielzoekers op bezoek krijgen. Goed, voor de VVD is het dus nieuw.

Optie één

De partij komt met een reeks maatregelen die het aantal winkeldiefstallen moet gaan inperken. Wat te denken van een verbod op boodschappentassen met detectiepoortjesbestendige dubbele bodem? Gaat nooit werken natuurlijk, of iedere winkel moet iemand inhuren die de hele dag boodschappentassen aan een controle onderwerpt.

Optie twee

Nee, dat gaat 'm niet worden. Optie nummer twee dan: een exotische winkeldief zijn/haar straf uit laten zitten in het land van herkomst. Gaat ook niet werken, want wettelijk gezien moet iemand daar zelf om vragen. Plus wie gaat het overschepen betalen?

Optie drie

Een derde mogelijkheid is het beter laten samenwerken van politieregio's. Winkeldieven die toeslaan in in meerdere regio's en/of landen binnen Europa, moeten bij elkaar opgetelde straffen krijgen. Hiermee vallen zij in een zwaardere categorie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →