VVD: Eigen volk eerst 

12 november 2018 - 12:21

Oei, oei. Wat een onaangenaam kopje. Toch zit er zeker een kern van waarheid in. De regeringspartij wil namelijk dat statushouders in prefab-woningen gestopt worden om te voorkomen dat zij een voorkeurs-positie genieten bij het uitdelen van woningen.

"Het zou heel gek zijn als ze (statushouders) ineens voorbijspringen", aldus Kamerlid Daniel Koerhuis tegen de Volkskrant.

Misschien weet Koerhuis het niet, maar in een hoop gemeenten genoten de exotische economie-redders tot vorig jaar formeel de voorkeur. Dat was kabinetsbeleid, want wanneer dat niet gebeurde volgde een boete. Dat gemeenten een jaar later nog steeds een asielzoeker prefereren boven een autochtoon, is bij Koerhuis blijkbaar niet bekend. Dat vindt hij dus "heel gek".

Desalniettemin moet er volgend jaar een pilot komen waarbij in enkele plaatsen getest gaat worden of uit de fabriek gerolde woningen een gewenste tijdelijke huisvestingsoplossing zijn. Lijkt ons niet, het is namelijk niet zo dat de woningnood binnen enkele maanden is opgelost en prefab-woningen zijn tijdelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie