VVD: Wetsvoorstellen indienen kost veel tijd 

08 augustus 2018 - 11:32

WhatsAppen op de fiets is levensgevaarlijk. Als verkeersdeelnemer dient u uw computerogen op de weg te houden. Het zou daarom goed zijn als er een verbod zou worden ingevoerd op telefoongebruik op de fiets.

Eind vorig jaar liet minister Cora van Nieuwenhuizen weten dat dat verbod er wat haar betreft zou komen per 2019. Mooie woorden van de 55-jarige VVD'er. Daar bleef het echter bij, want tot op heden is er nog altijd geen wetsvoorstel ingediend. We zijn inmiddels bijna negen maanden verder en het aantal fietsdoden is afgelopen jaar gestegen naar 206.

Maar waarom houdt de VVD de boot af? Waarom hoort niemand er meer iets over? CDA, Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging Verkeersslachtoffers willen dat Van Nieuwenhuizen gaat werken voor haar dikke salaris en nog opschiet ook.

Een woordvoerder van Van Nieuwenhuizen denkt niet dat het verbod er in 2019 gaat komen. Althans, die kans acht hij klein. Het vakantievierende ministerie wil u wel vertellen waarom er nog altijd niets gebeurd is: "Het indienen van wetsvoorstellen kost nu eenmaal tijd".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie