VVD wil ongewenst naakt op internet keihard aanpakken
Binnenland

VVD wil ongewenst naakt op internet keihard aanpakken.

Niemand vindt het natuurlijk leuk als hij of zij ongevraagd in adam- of evakostuum op het internet te bewonderen is. Hoewel sommigen hier toch echt zelf verantwoordelijk voor zijn, wil de VVD in elk geval de mensen hard aanpakken die naaktbeelden van anderen zonder toestemming verspreiden. 

Kamerlid Sven Koopmans gaat daarom "16 praktische voorstellen" presenteren. Het gaat dan om maatregelen tegen wraakporno, internetpesten, sextortion, verborgen camera’s op het toilet en gehackte camera's in de sauna.

Dit soort dingen zijn volgens Koopmans "aan de orde van de dag". Hoewel het meerendeel natuurlijk gaat over tienermeisjes die zo dom zijn om een zelfgemaakte foto te delen met hun lieve vriendje voor wat aandacht, zijn er ook slachtoffers die gefilmd zijn in de kleedkamer en daar geen weet van hebben.

Superspoedprocedure

Nu is het nog zo dat slachtoffers zelf mogen uit gaan zoeken wie de onverlaat is geweest die beelden verspreid heeft, via een superspoedprocedure en torenhoge boetes moet dit als het aan de VVD ligt tot het verleden gaan behoren.

Wij zijn benieuwd of Koopmans dit voor elkaar krijgt. De VVD'er zelf vindt dat hij in de periode van 'slechts' een jaar in elk geval al veel bereikt heeft en is daar dan ook trots op.

Alle artikelen geladen. Overzicht →