VVD Zaandstad wil noodverordening
Binnenland

VVD Zaandstad wil noodverordening.

Overkill aan Sinterklaas en Zwarte Piet-berichten in the making. T'is kudt, we weten het. Maar dat VVD Zaanstad burgemeester Jan Hamming oproept een noodverordening uit te vaardigen op 17 november is best wel nieuws. Dus.

Volgens fractievoorzitter Marianne de Boer moet ten koste van alles worden voorkomen dat ergens de pleuris uitbreekt op deze feestelijke dag, wanneer Sinterklaas helemaal uit Spanje is komen aanzeilen.

Wat moet dat trouwens confronterend zijn voor bootvluchtelingen, die een bebaarde witte man feestend op een slagschip zien arriveren terwijl zij met tachtig op elkaar gedrukte personen op een rubber bootje zonder buitenboordmotor moesten komen.

'Voetbalhooligans naast kindervak ook stom

De Boer vergelijkt de situatie met het plaatsen van voetbalhooligans naast een kindervak. Leuke vergelijking, maar het zou haar sieren als ze geen uitlatingen doet over zaken waar haar verstand geen weet van heeft. Laten we het daar maar op houden.

Of er überhaupt demonstraties zijn aangevraagd en hoeveel weten alleen burgervader Hamming en de politie. Maar De Boer wenst dus geen enkele demonstratie. Iets met demonstratierecht dwarsbomen?

Alle artikelen geladen. Overzicht →