VVD'er achter #Fakenews-account misbruik joodse school 

30 april 2018 - 10:12

De VVD en liegen, twee termen die hand in hand blijven gaan. Ditmaal is het Ron Eisenmann, de stadsdeelvoorzitter van de VVD in Amsterdam-Zuid, die in opspraak is geraakt. Hij heeft de afgelopen weken onder een nepaccount op Twitter berichten verspreid over de misbruikzaak op de joodse school Cheider.

Twee weken geleden begon de rechtszaak tegen de 30-jarige Ephraïm S., de inmiddels ex-leraar van de school. Hij zou zich vergrepen hebben aan zes van zijn leerlingen. Het Openbaar Ministerie heeft daarom vijf jaar cel tegen hem geëist. 

Berichten van 'oud-leerlingen' 

Goed, tot zover de feiten. Wat ook waargebeurd is, is dat op Twitter het account (@CheiderF) geopend werd waarop oud-leerlingen zogenaamd berichten konden posten die "de feiten en de juiste berichtgeving over de Cheider-school geven".

In de berichten werd onder andere de directeur van de Cheider-school Herman Loonstein aangevallen. "De kinderen van directeur en voorzitter van het bestuur Loonstein hebben nu een Twitter aangemaakt om de slachtoffers verder te onderdrukken", stond er onder andere te lezen.

Account = nep

Maar wat blijkt nu: VVD'er - en bestuursvoorzitter bij het CIDI - Ron Eisenmann zit achter het account en - schokkender - hij blijkt helemaal niet op de school gezeten te hebben. Hij bevestigde dit zelf in een verklaring aan AT5. Of hij zelf de tweets heeft verstuurd wil Eisenmann "niet bevestigen". O ja, en verrassing: hij vindt dat hij nog wel kan functioneren als politicus.

Inmiddels heeft Ron Eisenmann het Twitteraccount verwijderd. 'Via het account is een aantal tweets verzonden die de familie Loonstein in een kwaad daglicht stelt. Dat had nooit mogen gebeuren. Ik neem dan ook afstand van die tweets en bied daarvoor mijn verontschuldigingen aan", aldus de VVD'er in een reactie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie