VVD'er stapt op om 'ongelijkwaardige' relatie met collega
Binnenland

VVD'er stapt op om 'ongelijkwaardige' relatie met collega.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke legt het bijltje erbij neer. Hij stapt op nu naar buiten is gekomen dat hij een 'niet gelijkwaardige' relatie had met een medewerkster van de fractie van de partij.

De relatie speelde in 2013, de destijds 25-jarige medewerkster van de VVD-fractie heeft Kamerlid Han ten Broeke beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een integriteitsonderzoek van de VVD naar de kwestie en de conclusies daarvan werd door de partij niet openbaar gemaakt, meldt HP de Tijd.

Wel was fractievoorzitter Zijlstra op de hoogte. Hij adviseerde haar om aangifte te doen tegen het VVD-Kamerlid. Uiteindelijk bleek zij hiertoe niet bereid. Naar aanleiding van dit voorval zijn de schriftelijke gedragsregels die gelden voor VVD-Kamerleden in relatie tot medewerkers aangepast.

Ten Broeke zelf spreekt van een 'ongelijkwaardige' relatie met de medewerkster en dat dit in die zin inderdaad als ‘grensoverschrijdend’ kan worden gekwalificeerd, maar volgens hem was er wel sprake van wederzijdse instemming.

Alle artikelen geladen. Overzicht →