Wachttijd sociale huurwoning Amsterdam valt mee, maar zestien jaar
Binnenland

Wachttijd sociale huurwoning Amsterdam valt mee, maar zestien jaar.

Dit land, tsjonge jonge jonge jonge. Dat de kans op het, laten we zeggen redelijk, snel verkrijgen van een huurwoning in de randstad (en omgeving) als minimaal beschouwd kan betreft geen hogere wiskunde.

Dat uw exotische vrienden uit Verweggistan de voorkeur genieten boven u en/of uw kinderen? Kan zo zijn. Dat zou totaal niet uitmaken wanneer u ook snel aan de beurt komt.

Inventarisatie door RTL Nieuws bij 25.000 huurwoningen die tussen oktober 2017 en september 2018 werden aangeboden bij Woningnet, een woningbouwvereniging uit Weesp die samenwerkt met 100 corporaties, verhuurders en gemeenten, levert echter schrikbarende uitkomsten op.

Mooie praatjes over waar het misgaat (vraag-aanbod) zijn er genoeg. Daar kan niemand iets mee. Dat het ministerie heeft afgesproken dat er jaarlijks 31.000 sociale huurwoningen bij moeten komen lijkt een fantastisch streven, maar is eveneens nutteloos wanneer de werkelijkheid leert dat corporaties met hangen en wurgen jaarlijks de 15.000 huizen aantikken.

Afijn, voor ouders is het wellicht niet heel erg om te weten dat hun studerende zoon/dochter tot het 35e leeftijdsjaar onder de vleugels van pappie en mammie blijft vertoeven. Voor de rest: vol is?

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →