Wagner-baas stort neer: 'Komt Poetin wel mooi uit'

Wagner-baas stort neer: 'Komt Poetin wel mooi uit' 

25 augustus 2023 - 10:26

Het is maar weer pijnlijk duidelijk geworden dat de president van Rusland er niet van houdt om tegengewerkt te worden: “Hij heeft laten zien dat je heel erg moet oppassen als je het baasje bijt. Dan ga je eraan”, aldus Pieter Cobelens oud-directeur MIVD. Het vliegtuig waar hoogstwaarschijnlijk Wagner-baas Prigozhin in zat is in de lucht ontploft.

Cobelens gaat er met alle zekerheid vanuit dat Prigozhin in het vliegtuig zat er dat het Poetin wel heel mooi uitkomt: “Er is nog geen hard bewijs maar alles wijst erop dat het wel het geval is. Je ziet op het beeld een vliegtuig dat neergestort is. Dan zou er gerommeld moeten zijn met de passagierslijst maar ik zou geen scenario kunnen bedenken waar dat nuttig voor zou zijn.” Hij gaat ervan uit dat de Wagner-baas niet langer onder ons is.

Ook Ruslandexpert Wierd Duk is er zeker van dat het een gerichte aanval was. Maar hij verwacht niet dat dit grote gevolgen heeft voor het verdere verloop van de oorlog. De Wagner-groep heeft wel een actie aangekondigd maar daar verwacht de expert voorlopig weinig van: “Dat lijkt mij niet. De eerste keer is natuurlijk al niet goed gegaan. Als ze nu weer naar Moskou zouden optrekken dan zouden ze echt het Kremlin over zich heen krijgen.”

De staatsmedia in Rusland hebben nog niks gemeld over het tragische ongeval en dat is natuurlijk uiterst opvallend. “Natuurlijk is dat typerend. Laat iedereen maar vooral twijfelen hoe het is”, aldus de oud-directeur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml