Wakker Dier klaagt: 'Te weinig vega-aanbiedingen in supermarkt'

Wakker Dier klaagt: 'Te weinig vega-aanbiedingen in supermarkt' 

02 augustus 2023 - 10:33

Vleesvervangers. Met de beste wil van de wereld: ze zijn niet te vreten. Denk eens aan een lekkere sappige kippenpoot, een heerlijke rookworst, een lamskoteletje of gegrilde steak. Ja? En denk dan nu eens aan een plantaardige 'schnitzel' of tofu-'burger'. Precies, daar wordt niemand blij van.

Dit besef hebben supermarkten dus ook. Vleesvervangers zitten wel in het assortiment (want politiek correct in 2023). Maar eigenlijk praten ze er liever niet over. Laat staan dat je ermee gaat adverteren of stunten om klanten te lokken. Die klanten zullen eerder massaal wegrennen, dan dat ze denken: "De groenteburgers bij de Jumbo zijn in de aanbieding! Oké de auto staat voor. Hup, snel, voor het te laat is!"

Dat er zo weinig Vega-aanbiedingen zijn is tegen het zere been van Wakker Dier. De organisatie maakt er een sport van om de folders van de winkels structureel na te pluizen en ziet dat het aantal speciale aanbiedingen van vleesvervangers in de supermarkten al sinds 2021 stagneert, terwijl de hoeveelheid reclameacties met vlees in het afgelopen jaar juist steeg. Een schande!

Nee, Wakker Dier, dat is logisch. Ja, bijna iedereen is het erover eens dat we minder vlees moeten eten maar vleesvervangers zijn niet door je strot te krijgen. Overigens hoeven niet alle supermarkten gecanceld te worden. Bij de Albert Heijn, Lidl en DekaMarkt was het aandeel vega-aanbiedingen het hoogst, met respectievelijk 33, 28 en 27 procent.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml