Wakker Dier klaagt weer: nu over stalkoeien

Wakker Dier klaagt weer: nu over stalkoeien 

03 augustus 2023 - 10:32

Bij Wakker Dier hebben ze het op hun heupen. Gisteren vonden ze dat supermarkten te weinig smakeloze vleesvervangers in de aanbieding gooien, vandaag gooien ze er een 'verkiezing' uit om aandacht te vragen voor koeien die nooit buiten in de wei komen.

Het gaat om de verkiezing voor de zogenoemde 'Stalmelk Stiekemerd'. De gelukkigen die zijn genomineerd zijn Campina Grasboter, ERU Goudkuipje, Kaptein Echte Boter en Vergeer Gouda Jong Belegen. De melk van de koeien die zij gebruiken wordt volgens Wakker Dier verwerkt in relatief goedkope gemengde stromen. "Alle genomineerde A-merken verwerken deze stromen in hun producten", stelt de dierenrechtenorganisatie.

Deze bedrijven misleiden u waar u bij staat. Zo staat op de verpakking van Campina Grasboter dat die is "bereid met melk van koeien die van lente- en zomergras eten" en zijn op de pakjes van Kaptein grazende koeien te zien.

U denkt dus misschien dat u goed bezig bent door dit soort producten te kopen, maar in werkelijkheid bent u fouter dan fout want lang niet elke koe mag de wei in. Een kwart mag nooit buiten grazen en staat in de stal, zegt Wakker Dier. CBS-cijfers bevestigen die stelling, al bleek daar vorig jaar ook uit dat het aantal koeien dat wél de wei in mag al een paar jaar licht stijgt. Maar dat boeit niet natuurlijk.

Op 22 augustus maakt Wakker Dier de 'winnaar' bekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml