Wakker worden met #HOEDAN?

Wakker worden met #HOEDAN? 

02 april 2021 - 11:08

Wakker worden met de hashtag HOEDAN betekent één ding: glas, plas, was.

Gemengde gevoelens: had je anders verwacht dan? Nee.
Nog meer gemengde gevoelens: dat cynisme moet 'ns ophouden. Met daarop de reactie: HOEDAN.

De loop waarin we zitten maakt niet eens meer furieus, zorgt niet voor opgefokte gevoelens, leidt niet tot slaande deuren of stampvoeten, maar tot een gelaten: NEXT. Wat staat er vandaag op de agenda, in het tweede jaar na de afschaffing van het leven en de democratie? O wacht: niets. Zelfs NEXT is opgeheven, we stonden erbij en keken ernaar. HOEDAN?

Analyse van de afgelopen dagen is verspilde energie. Elke letter die je besteedt aan Ollongren anders dan dat ze goeie laarzen heeft en je je afvraagt of ze rond de duizend euro waren of toch ‘maar’ de helft, is verspilde hersencapaciteit. Elke conclusie anders dan dat je als vrouw niets hoeft te kunnen, alleen maar de juiste mensen hoeft te kennen om mee te spelen met de macht, is frustrerend maar terecht. Dank hé blondie, voor het eigenhandig frustreren van de broodnodige emancipatiegolf. Door het optreden van vrouwen zoals jij, worden de moslimbroederzusters opeens een alternatief. De conclusie blijft HOEDAN.

Dat 'we' in de Tweede Kamer allerlei mensen hebben 'gekozen' die 'ons' vertegenwoordigen is tot daar aan toe. Dat 'we' na dit beschamende cabaret vermomd als tragedie - het wordt tijd dat de theaters opengaan - nog steeds denken dat deze 150 mensen plus twee het beste met ons voor hebben, moet echt 'ns ophouden. Blijft de vraag: HOEDAN?

Maar écht. Hoe dan?
Ollongren kán niets, behalve neerkijken op de bevolking - en je zou haar bijna gelijk geven als je kijkt hoe we ons al meer dan een jaar laten muilkorven en piepelen onder het mom van ‘pandemie’. Jorritsma is nog machtsgeiler dan Kim Holland horny is. Het dedain waarmee zij al haar hele politieke VVD-carrière handelt, is knap. Het volk muilkorven en negeren zónder pandemie, laat dit een voorbeeld zijn voor vrouwen die zich laten verordonneren tot het aanrecht.  Het kán in de politiek. Hoe dan? Vraag niet hoe het kan, word lid van de VVD en profiteer ervan.

Een belangrijk man - nooit je bronnen onthullen - deelde zijn zorgen dat "we op een kantelpunt staan. Niet eerder in de nabije geschiedenis heeft het volk zo dicht gestaan bij de bestorming van de Bastille en reken maar dat ze in Den Haag doodsbang zijn voor dat moment."

Vannacht leken de cipiers de kant van de bevolking gekozen te hebben maar toen iedereen sliep, werden de sleutels alsnog opgeborgen. Niet alleen de man in het torentje maar ook de cipiers zijn verslaafd aan macht. Verblind is een beter woord - is er een alternatief? Vandaag gaan ze in Den Haag rustig door met wat ze al jaren en jaren doen: over onze hoofden heen regeren, onze wensen en behoeftes negeren, en vooruitzien naar vier jaar traineren (en ons hele wezen, vermogen en toekomst uitverkopen aan Brussel, ‘vluchtelingen’, klimaat- en ‘pandemiebeleid’). Wij daarentegen gaan óók door met wat ons al meer dan een jaar wordt opgelegd: failliet gaan. Zelfmoordneigingen onderdrukken. Kinderen mishandelen. Aanzien dat leven zonder permanent wattenstaafje tegen je hersenen onmogelijk gemaakt wordt. We staan erbij en kijken ernaar. Mijn HOEDAN klinkt inmiddels niet harder dan gefluister.

Als de hooivorken niet allang zouden zijn ingeruild voor het toetsenbord, hadden weinig mensen, laat staan de hoofdrolspelers, afgelopen nacht kunnen navertellen. Dat is hoe die 150 ‘gekozen’ volksvertegenwoordigers afgelopen nacht overleefd hebben. Wat ons rest zijn drie dagen van analyses, whodunnits en het beschrijven van ZODAN. Onderweg naar glas, plas, was en NEXT! is beschaving de basis van een Gaaf Land. Maar sinds de uitverkoop van normen en waarden, van fatsoen en vrijheden, van zorg en medeleven, van leven en laten leven, van macht en tegenmacht, is beschaving in dit gave land ingeruild voor twee woorden: Mark Rutte.

Hoe dan?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.