Wanbetalen loont: telecombedrijven verlagen boetes
Binnenland

Wanbetalen loont: telecombedrijven verlagen boetes.

Stelt u zich voor dat u een abonnement afsluit met de allernieuwste iPhone. U tekent een contract voor twee jaar. Na 5 maanden beseft u dat u weliswaar die moderne iPhone wilde hebben, maar het maandelijks toch wel errug veel geld kost. U besluit vervolgens niet meer te betalen, met als resultaat dat uw provider het abonnement stopzet.

Niet meer dan logisch dat de telecomprovider u de resterende maanden in rekening brengt, toch? Dat bent u immers samen contractueel overeengekomen. Dat u dan een hoop extra (incasso)kosten moet neerleggen omdat u het verschuldigde bedrag niet kunt ophoesten, heeft u in pricipe gewoon aan uw eigen hebzucht te danken.

Wel, dat gaat veranderen. Op aandringen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is besloten dat het schadebedrag voortaan wordt verlaagd naar slechts de helft van de resterende maanden.

Doel hiervan is dat wanbetalers uiteindelijk minder last ondervinden van een hoop extra kosten, die incasso-aasgieren u maar al te graag in rekening brengen.

Nu is het sinds januari al zo geregeld dat een smartphone op afbetaling wordt aangemerkt als lening. Iedereen die een nieuw abonnement afsluit, of een verlenging aangaat, krijgt als cadeautje een fijne BKR-registratie.

Moraal van dit verhaal: als u het slim speelt..Afijn, dit hoeven we u natuurlijk niet meer uit te leggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →