'Wanhopig Engeland overweegt Wiegman als opvolger Southgate'

'Wanhopig Engeland overweegt Wiegman als opvolger Southgate' 

17 augustus 2023 - 15:53

Je moet wat, als je als land constant zit te raaskallen over het feit dat je de bakermat van het spelletje bent terwijl je afgezien van een wereldtitel uit de stoffige jaren 60 er maar niet in slaagt om wat te winnen, maar bij Engeland zijn ze nu toch wel héél erg wanhopig. 

Volgens de Engelse ESPN overweegt voetbalbond FA om Sarina Wiegman aan te stellen als bondscoach - van de mannen dus - wanneer de huidige bondscoach Gareth Southgate ermee kapt. Want ja: "Waarom moet het een man zijn", alsof dat inderdaad niks uitmaakt.

Kijk, nou is het allemaal leuk en aardig wat Sarina Wiegman in het verleden heeft laten zien bij de Oranje Leeuwinnen en nu weer bij de Engelse Leeuwinnen, echt waar petje af, maar het blijft natuurlijk wel vrouwenvoetbal. En wij zijn bij PowNed helemaal inclusief en zo, maar dat voetbal lijkt niet eens op mannenvoetbal.

Wij zien het al voor ons: Wiegman die aan Rashford gaat uitleggen hoe je een man moet passeren, Wiegman die Maguire op zijn donder geeft omdat hij niet kan verdedigen, Wiegman die aan Kane tips geeft hoe hij zich moet positioneren voor het doel.

Zeg nou zelf, dat kan toch niet?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml