Wapenhandelaar Guus Kouwenhoven blijft 19 jaar brommen 

18 december 2018 - 14:00

Wapenhandelaar Guus Kouwenhoven mag voorlopig blijven brommen in zijn gevangeniscel. De Hoge Raad besliste vandaag dat zijn 19 jaar celstraf voor het wheelen en dealen met het toenmalige regime van de Liberiaanse dictator Charles Taylor gewoon blijft staan.

Kouwenhoven (76), mattie van oud-dictator Taylor, werd vorig jaar veroordeeld voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia tussen 1999 en 2003.

Het hof oordeelt dat de ‘zakenman’ wapens het land binnensmokkelde en verdeelde onder het gewelddadige regime. Hij regelde onder meer opslag, chauffeurs en vrachtwagens en is daarmee volgens het hof ‘opzettelijk behulpzaam geweest’ bij het plegen van de oorlogsmisdrijven.

Amnestie is volgens de Hoge Raad niet aan de orde. “Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is het verlenen van amnestie en het niet vervolgen van verdachten van dergelijke misdrijven toelaatbaar, bijvoorbeeld wanneer sprake is (geweest) van een verzoeningsproces of een vorm van compensatie voor slachtoffers.”

Die uitzonderingssituatie deed zich bij Kouwenhoven nier voor. Jammerdebammer en de mazzel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie