Wapenstilstand in gang-oorlog Baltimore 

05 augustus 2017 - 18:00

Eigenlijk moet u eerst alle delen van The Wire kijken, want dan beseft u pas (een beetje) wat het bende-geweld in Baltimore inhoudt. Maargoed, het idee is ook zonder deze voorkennis opmerkelijk: zomaar een bewoonster van Baltimore heeft een wapenstilstand afgekondigd in de stad.

Het idee is verbluffend simpel: de vrouw, Erricka Bridgeford, was het bendegeweld en de schietpartijen in haar buurt kotsbeu. Dus maakte ze een stapel flyers en riep iedereen op om de fuck op te houden met elkaar doodschieten.

'Nobody kill anybody'.

Haha ja leuk, maar was het maar zo simpel he? Welnu: het lijkt inderdaad zo simpel. Gewoon ophouden met elkaar doodschieten, klaar. 

Niet dat Baltimore nu een elventuin is vol bellenblaas en zachte harpmuziek. Die illusie had Bridgeford ook helemaal niet. Maar heel wat harde kern gangsterfiguren hebben toegezegd zich te houden aan haar geweldloze weekend. Volgens de vrouw hebben mensen niet genoeg vertrouwen in de politie, en is het deels ook de verantwoordelijkheid van bewoners om zich uit te spreken.

En hee, als het ook maar 1 leven kan sparen, huldoos, mevrouw.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie