Wappie Louis van Gaal ziet complot in WK-winst Messi

Wappie Louis van Gaal ziet complot in WK-winst Messi 

05 september 2023 - 14:41

OPINIE. Louis van Gaal kan het nog steeds niet accepteren dat hij als bondscoach heeft gefaald. Het afgelopen WK kwam het Nederlands Elftal in Qatar niet verder dan de kwartfinale en volgens de Amsterdammer komt dat door een complot waarin Messi per se wereldkampioen moest worden. Het is te zot voor woorden.

Maar wat had je anders verwacht van een man die zichzelf bij het opstaan al die keer op de borst klopt omdat hij zichzelf zo geweldig vindt? Dat we afbraakvoetbal speelden, dat we nauwelijks kansen creëerden, dat we speelden in een verdedigend kutsysteem waar niemand iets van begreep en dat we niet van eigen kracht uitgingen, daar lag het volgens Louis afgelopen winter allemaal niet aan. Uiteraard niet. Zijn hele carrière blinkt Louis al niet uit in zelfkritisch vermogen.

Voor de camera's van de NOS was hij duidelijk waar het volgens hem wel aan lag. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe topspelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, ja dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is. Wat ik daarmee bedoel? Ik bedoel daarmee alles wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik, ja.”

En zo ziet een slecht verliezer eruit. Het is kneuterig en van een calimero-niveau waar zelfs Maurice Steijn een puntje aan kan zuigen. Dat deze lariekoek uit de mond van Van Gaal komt is echter niet vreemd. De man is losgezongen van de werkelijkheid. Bewijzen voor zijn stellingname heeft hij natuurlijk ook niet. "Ik heb genoeg gezegd. Ik ben nog niet voor de camera geweest en jij stelt me die vraag en ik geef antwoord.”

Het zou Van Gaal sieren als hij met wat meer kritisch vermogen naar zijn eigen handelen kijkt. Het afgelopen WK speelde Nederland in een niet werkend 5-3-2 systeem waarin geen enkele speler uit de verf kwam terwijl de spelersgroep juist had aangegeven in het vertrouwde 4-3-3 te willen spelen. Dat Van Gaal deze wens negeerde en er tijdens elke persconferentie er een grote Louis van Gaal-show van maakte, zegt veel over zijn persoonlijkheid. Van Gaal gelooft in Van Gaal en alleen in Van Gaal. Het is ook veelzeggend dat iemand als Virgil van Dijk al afstand heeft genomen van de woorden van de voormalig bondscoach.

Dat we afgelopen WK in de kwartfinale al zijn uitgeschakeld komt door Van Gaal en niet omdat de FIFA op voorhand bedacht had dat Messi wereldkampioen moest worden. En omdat Depay niet kan voetballen. Hopelijk gaat Van Gaal snel weer golven in Portugal.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.