Warme prak oudjes geschrapt want niet 'rendabel'
Binnenland

Warme prak oudjes geschrapt want niet 'rendabel'.

In twee zorgcentra in Zoetermeer wordt in het weekend geen warm eten meer geserveerd, want zo'n fijn prakje voor de oudjes is volgens maaltijdorganisatie Palet Welzijn "niet meer rendabel". 

Dat betekent geen mals karbonaadje of aardappelpureetje meer voor de oude heertjes en dametjes in de centra aan de Gondelkade en Albrandswaard. Uw opa's en oma's, die in zorgcentra toch al zo'n leuk leven hebben, moeten hun kunstgebit op zaterdag en zondag maar om een kleffe boterham heen vouwen, weet Omroep West.

"Ik hoop dat ik toch weer warm eten krijg, want ik houd van warm eten", zegt de 99-jarige mevrouw Van der Aart uit het zorgcentrum aan de Gondelkade. Helaasch, aldus Palet Welzijn, want er wordt nu eenmaal te weinig geld verdiend aan het verblijden van langzaam stervenden met een behaaglijk bordje eten. Bovendien lopen de kosten voor managers personeel uit de klauwen, dus kan dat soort medemenselijkheid in verzorgingsstaat Nederland niet meer bekostigd worden.

Maar, zegt een optimistische woordvoerder van op-zondag-biefstuk-vretende-bestuurders, het restaurantgedeelte is wel gewoon open in het weekend, dus kunnen de oude besjes daar toch nog in gezelschap hun korstloze koude boterham met jam kanen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →