D66-wachtgelddame maakt kans op VIVA-prijs
Binnenland

D66-wachtgelddame maakt kans op VIVA-prijs.

Wassila Hachchi, u weet wel, die dame van D66 die vorig jaar plots foetsie ging en met een broekje vol wachtgeld opdook aan de andere kant van de oceaan om de hielen van Hillary Clinton te likken, is nu zowaar genomineerd voor een VIVA-prijs.

Mevrouw Hatsjie is volgens het AD genomineerd door de schrijfmeisjes van de Viva voor een VIVA400-award, een prijs die het tijdschrift uitreikt aan vrouwen die 'opvallen in hun vakgebied vanwege succes, doorzettingsvermogen en talent'. 

D66 was op z'n zachtst gezegd niet blij met Hachchi's plotselinge verdwijnactie. Hachchi moest met een goed verhaal komen om weer bij D66 aan de bak te mogen, maar is uiteindelijk toch maar opgestapt

In de Verenigde Staten ging Hachchi als vrijwilliger foldertjes uitdelen voor frau Clinton, omdat ze geen betaald werk kreeg. De Viva ziet het gebeurde echter een stuk rooskleuriger. "Toen oud-Kamerlid Wassila Hachchi een baan kreeg aangeboden in het campagneteam van Hillary Clinton, besloot ze haar lidmaatschap bij D66 op te zeggen en ervoor te gaan. Nu maakt ze de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dichtbij mee, al is ze daar wel een beetje zwijgzaam over", schrijft het blad.

'Speculaties'

Wel wil VIVA graag uitleggen hoe het komt dat Hachchi tussen de genomineerden staat. De vrouw in kwestie werd via een nominatietool aangedragen. "VIVA is op de hoogte van de speculaties rondom haar vertrek bij D66 en haar werkzaamheden voor het campagneteam van Hillary Clinton in de Verenigde Staten", laat het tijdschrift via e-mail weten. "Maar omdat dit tot op heden slechts speculaties betreffen, heeft de redactie van VIVA besloten haar op te nemen in de VIVA400-lijst vanwege haar carrière pad van de afgelopen jaren en omdat zij voor anderen een inspirerende vrouw is."

Alle artikelen geladen. Overzicht →