Wat. Een. Mooi. Gebaar: Nationale Tegelspreukendag!
Entertainment

Wat. Een. Mooi. Gebaar: Nationale Tegelspreukendag!.

Even wat luim en luchtigheid tussen al dat nare en kwetsende nieuws door, want het leven kan ook gewoon heel erg leuk zijn als je maar zelf de slingers ophangt, ja toch, niet dan? Nou dan, ja toch!

Omdat er al zoveel ellende in de wereld is en het leven bestaat uit soms een lach soms een traan is iemand zo gezellig geweest om Nationale Tegelspreukendag te bedenken. Want mensen, zeg nou zelluf, wat is er inspirerender dan zo'n kek tegeltje met opbeurende spreuk aan de wand?

Diepzinnige teksten als 'In dit huis wordt gelachen en gehuild, gegeten en gedronken, gevloekt en gebeden, in dit huis wordt geleefd', of 'Ik haan kraai koning in mijn woning' hebben al vele mensen een hart onder riem gestoken en op mening bolletje een glimlach getoverd.

Daarom mochten Wolter Kroes en Vader Abraham Tim Douwsma, kunstenaars en vakbroeders van het levenslied, vandaag een paar pachtige tegels onthullen. In de haven van Volendam want, duuuuh, als iemand veel tegeltjeswijsheid in pacht heeft dan is het de Volendammer wel.

Hatsjee! Slinger aan die trekharmonica en laat horen dat rauwe levenslied!

Laat u wel even een eigen tegel achter in de comments? En vergeet niet: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →