Wat een pech, Marokkaanse zomervakantie weg
Binnenland

Wat een pech, Marokkaanse zomervakantie weg.

Nederlandse Marokkanen wapperen in Nederland met Marokkaanse vlaggen, vertellen tegen iedereen die het niet eens meer horen wil over hoezeer zij Marokkaans zijn. Nja, precies zoals Volkskrant-columnist Hassan Bahara het eigenlijk al verwoordde. 

Maar als Rif-sympathisant daadwerkelijk voet zetten op Marokkaanse grond? Hmm, dan komt dat vergeten stukje Nederlanderschap de hoek om. Is de Nederlandse overheid ineens nodig, *tovert dubbel paspoort tevoorschijn*.

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders maakt zich in toenemende mate druk over bange Marokkanen, die niet op vakantie durven uit vrees te worden opgepakt. 

Zij wenden zich daarom tot, hoe verrassend, de Nederlandse overheid. Die mogen eventuele escalaties en/of arrestaties fijn oplossen, want hee: dubbel paspoort, vriend.

De PvdA, onder leiding van veldmaarschalk Liliane Ploumen, verzocht gisteren al de Marokkaanse ambassadeur op het matje te roepen. Hij moet van het Tweede Kamerlid beloven dat Nederlanders met Marokkaanse roots te allen tijde veilig zijn in Marokko. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →