Wat erg: Schilderswijkse 'jongeren' wantrouwen politie 

25 september 2017 - 10:01

Een lieve diversiteitssociologe (deze) genaamd Corina Duijndam heeft 'onderzoek' gedaan onder maar liefst 50 stuks reltuig jongeren in de Haagse Schilderswijk en kwam tot de conclusie dat die arme schapen de politie wantrouwen. 

Aanleiding voor dat wantrouwen zou onder meer de dood van Mitch Henriquez zijn en een demonstratie van ISIS-radicalen in 2014, waarbij de politie gewoon toestond dat er ISIS-vlaggen aan een politiewagen werden gehangen dus wij begrijpen dat het diep zit ja, dat wantrouwen.

Destijds, in 2014, was er een Comité in de wijk actief dat onderzoek eiste en kreeg bij de Ombudsman. Die concludeerde dat er weinig aan de hand was met de politie. Leidster van dat Comité was Yasmina Haifi, PvdA-ambtenaar. Zij stelde dat ISIS 'een zionistisch complot om de islam zwart te maken' is, en verloor daarop haar baan. 

Maargoed, een zeer representatief onderzoek dus onder maar liefst 50 jongeren die tussen werk en studie door steeds maar zomaar zonder reden in aanraking komen met de politie.

Citaat Duijndam: "Voor ons onderzoek hebben we tussen 2014 en 2016 49 jongeren gesproken. We hebben geen inhoudelijke check gedaan. De verhalen in de Schilderswijk vormen immers een waarheid op zichzelf."

Maar natuurlijk. Dat klinkt bijzonder wetenschappelijk, niet checken want wat Mo en Rachid zeggen is 'een waarheid op zichzelf'. En daarmee probeert sociologe Duijndam de politie te schandpalen en een nieuw onderzoek af te dwingen. Wij zijn even met 4 wijkagenten praten en een eigen 'representatief onderzoek' houden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.