Wat fijn: Tweede Kamer maakt zich druk om koffiebekers

Wat fijn: Tweede Kamer maakt zich druk om koffiebekers 

12 juni 2023 - 15:01

Ze moesten en zouden verdwijnen van de Partij voor de Dieren, die papieren koffiebekertjes met plastic laagje. Want, niet goed voor Moeder Natuur. Nee, er moesten 'gewone' koffiemokken en drinkglazen (van porselein en glas, dus) komen. Dus, vervang alles maar!

Speciaal voor deze operatie heeft de Tweede Kamer vijfduizend mokken en achthonderd glazen aangeschaft, kosten: volgens De Telegraaf maarliefst 27.000 euro (4,66 per mok/glas, hoe dan?!).

Maar dat is niet alles: de hoge heren en dames en x-en van de politiek zijn te lui om hun mok op te ruimen, laten het overal slingeren en dus stapelt de vaat zich op. Zij denken natuurlijk: hoezo moeten wij onze koffiebekers opruimen, daar is toch personeel voor? Precies, en ook dat personeel heeft dus inmiddels een t*ringhekel aan het nieuwe koffiebeker-beleid.

Maar, gelukkig heeft de Partij voor de Dieren wel een punt kunnen maken en ook bij de Tweede Kamer zelf zijn ze blij. De maatregel wordt dan ook zeker niet teruggedraaid. De Kamer bespaart namelijk naar eigen zeggen zo’n 50.000 wegwerpbekers per maand.

Overigens wordt dit met dank aan Brussel per 2024 op elk kantoor de norm, de afwasbare koffiemok en gaat er een verbod op wegwerpbekertjes gelden. Leuk, maar de Partij voor de Dieren wilde natuurlijk weer dat de politiek voorop ging lopen. Sterker, dit gaat niet ver genoeg: Kamerlid Eva van Esch roept Kamerbewoners dan ook op om een eigen mok mee te nemen naar het parlement.

Juist, zijn er geen andere problemen in dit land?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml