Wat moeten ladytruckers toch zonder de mannen? 

18 juni 2023 - 11:00

Het leven van een (on)afhankelijke vrouw in een mannenwereld is natuurlijk niet altijd makkelijk. Dat bewijzen ook de ladytruckers weer in de nieuwste aflevering van Vlaamse Meiden die Rijden. Met hun Vlaamse accentje moeten ze toch best vaak de hulp in schakelen van de mannelijke truckers. Alexia gooit af en toe haar charmes in de strijd, dan hoeft ze de zware slang voor met gore mest niet alleen te tillen: “Hij is zwaar. Als er mannen mee zijn, hoef ik niets te doen Dat is makkelijk”. Want hè feminisme gaat natuurlijk niet op als het over stront gaat.

Ook Evelien heeft af en toe hulp nodig. Gelukkig is daar Maurits die ze tijdens haar rit wel drie keer moet bellen. Zelfs het inpakken van haar handtas lukt haar niet zelf. Aan het einde van haar rit heeft ze gelukkig nog een man waar ze bij terecht kan, haar liefje: “Het ging niet helemaal zoals ik gepland had. Het was echt best wel klote. Ik vind het zo stom van mezelf”. Met tranen in haar ogen rijdt ze weer naar huis. Toch gênant dat dit allemaal gefilmd wordt en uitgezonden op nationale tv in Nederland en België, hoewel alleen Vlaanderen natuurlijk.

Anuschka lijkt heel dapper want zij rijdt rond met gevaarlijke vracht: “Als we heel hard moeten remmen, kunnen de bomen door de container in onze cabine vliegen. Dat is het gevaarlijkste aan bomen rijden. Dat je kunt omkantelen en dat je de bomen in je nek kunt krijgen”. Maar gelukkig is ze daar niet bang voor. Waar ze wel bang voor is, is rijden zonder bergen snoep, zeven suikerklontjes per koffie en liters cola. Gelukkig heeft ze de hulp van een man nodig bij het benzinestation zodat ze nog snel even iets lekkers kan scoren.

Klik hier om de hele aflevering terug te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml