Wat staat er in de geheime coronadocumenten van Kuipers?

Wat staat er in de geheime coronadocumenten van Kuipers? 

12 juni 2023 - 11:30

Is onze politiek wel echt zo transparant als dat de politici zelf vinden te zijn? Ondanks dat corona eigenlijk gewoon voorbij is leeft het ‘coronafiasco’ nog altijd. Er zijn documenten over de aanpak van de coronacrisis die de regering krampachtig geheim wil houden. Nu is iedereen natuurlijk razend benieuwd wat erin staat. Want hadden de ‘wappies’ dan al die tijd gewoon gelijk?

Het vertrouwen in de politiek is historisch laag en daar helpt de gekozen aanpak van de minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, natuurlijk niet echt bij. Hij is geadviseerd om de documenten vrij te geven. Maar zo dwars als hij is besluit hij dit niet te doen: “We moeten constateren dat het aantal documenten waar het over gaat. En het aantal aanvragen bij elkaar zoveel is dat het gewoon niet lukt binnen de tijd”.

Sigrid Kaag, de minister van financiën, vindt dat de politiek wel degelijk open en transparant is: “We zijn zeer zeker open. Ik denk dat transparantie een goed is, daar staan we allemaal voor”. Over het vertrouwen in de politiek is Kaag ook heel duidelijk: “De vraag is denk ik belangrijker om te stellen. Waar komt het door en wat kunnen we eraan doen?” Het antwoord op die vraag is natuurlijk heel simpel: geef die documenten vrij!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml