Waterkanonagente vervolgd; politie 'geïrriteerd'

Waterkanonagente vervolgd; politie 'geïrriteerd' 

16 augustus 2022 - 11:14

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar er was een tijd dat het kabinet het nodig vond om een avondklok in te voeren vanwege covid. In verschillende steden braken hierom rellen uit. Zo ook in Eindhoven. In een poging de orde te handhaven besloot een politieagente een keiharde waterstraal op een weerloze vrouw omver te spuiten, die daarbij gewond raakte. Het Openbaar Ministerie besluit nu om haar te vervolgen vanwege dit disproportionele geweld. 

En daar is voorzitter van de politievakbond Wim Groeneweg niet blij mee. Volgens hem wordt zo het beeld versterkt dat de politie geweld gebruikt zonder aanleiding. "Er gaat geen agent van huis met het idee iemand te verwonden."

Vindt hij het dan oke dat een vrouw tot bloedens toe omver wordt gespoten? "Waar mensen werken, worden nu eenmaal fouten gemaakt", geeft de voorzitter toe. Toch denkt hij niet dat vervolging de juiste oplossing is. "Dit is een totaal verkeerd signaal."

Zo zou het besluit desastreus zijn voor de beeldvorming rond de politie, meent Groeneweg: "Agenten worden toch al steeds vaker de kop van Jut voor beleid vanuit de overheid. Of het nu gaat om coronabeperkingen, zoals bij de rellen in Eindhoven vorig jaar, of recent met het stikstofbeleid. Politiemensen gaan 's ochtends echt niet van huis om iemand te verwonden, in tegenstelling tot die mensen tegen wie ze moeten optreden, trouwens."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml