Waterleidingbedrijf krijgt de schijt van wildpoepers 

29 juli 2016 - 23:14

U kent het wel: bent u net lekker door een natuurreservaat aan het wandelen, voelt u een flinke bolus tegen het textiel drukken. Wat doet u dan? Natuurlijk, u doet de broek omlaag, hurkt even en perst die bruine jongen eruit alsof het niets is. Heel normaal, maar dit natuurlijke proces zint waterleidingbedrijf PWN helemaal niet.

Het geschijt en gepis in de buurt van waterputten in het Noordhollands Duinreservaat zorgt er volgens PWN namelijk voor dat de kwaliteit van het drinkwater omlaag gaat. Daarom gaat PWN er nu alles aan doen om wildpoepers en -plassers tegen te gaan.

Volgens RTV Noord-Holland gaat het bedrijf daarom het gras kortwieken. Niemand wil namelijk betrapt worden tijdens het buitenschijten. "In het verleden hadden wij namelijk nogal eens last van bezoekers die hun behoefte deden op de beschutte plekken in de buurt van ons drinkwater. Dit voorkomen we door het grasland rondom de putten kort te houden, want in open grasland gaat niemand uit de broek", zo laat de boswachter weten.

Overigens is het tegengaan van poepend gepeupel niet het enige voordeel van het grasmaaien: "Door het maaien en afvoeren van het maaisel neemt de kwaliteit van de graslanden toe." 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.