Waterpolitie is BOOS, staakt
Binnenland

Waterpolitie is BOOS, staakt.

Snel varen, asociaal varen, niet rechts aanhouden, stevenkleven (haha) en door rood varen: het kan vanaf vandaag een maand lang op de Nederlandse wateren, want de waterpolitie STAAKT. Een hoogopgelopen conflict met de korpsleiding is hier de reden voor. Dus, party tot eind augustus!

De stakingsplannen komen op een bijzonder slecht moment, want door de zomerperiode is het spits op de plassen. Topdrukte door vakantie vierende lui die in het lekkere warme, zomerse Nederland op een bootje dobberen en daarbij maling hebben aan de verkeersregels, normaal gesproken goed voor plusminus duizend bonnetjes in de maand augustus. 

Het zit de politie te water dan ook tot HIER. Er is een tekort aan personeel, waardoor boten noodgedwongen aan de kant blijven, er is geen ondersteuning, wat weer leidt tot gevaarlijke situaties. Het is bovendien organisatorisch een complete teringzooi sinds de waterpolitie is samengevoegd met de spoorweg- en de verkeerspolitie (hoe durven ze).

Overigens kan het best zo zijn dat het voor u niet alleen maar feesten wordt op het water. Want net zoals de verkeerspolitie burgertjes kan pesten, kan de vaarpolitie dat ook. De mogelijkheid bestaat dan ook dat de botenbrigade gaat doen aan langzaam-vaaracties en zinloze drugscontroles op veerboten, waar u dan de dupe van wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →