Waxinelichtjesgooier foetsie, politie be like: ?
Binnenland

Waxinelichtjesgooier foetsie, politie be like: ?.

Wie kent hem nog? Erwin L., de man die landelijke bekendheid verwierf door tijdens Prinsjesdag in 2010 met een welgemikte worp een dodelijk waxinelichtje tegen de Gouden Koets aan te smijten. L. wordt op en rond Prinsjesdag heel goed in de gaten gehouden. Zó goed, dat de autoriteiten hem uit het oog zijn verloren.

De laatste jaren verbleef Erwin in de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht. Voor het gooien van het zware voorwerp, L. vond dat de Oranjes onrechtmatig op de troon zaten, werd de verwarde man in eerste instantie veroordeeld tot een behandeling in een psychiatrische inrichting. Deskundigen concludeerden dat L. 'volledig ontoerekeningsvatbaar' was.

Welnee, stelden anderen geleerden daarop. L. is juist 'volledig toerekeningsvatbaar'. Het Hof boog de straf daarom om naar vijf maanden cel.

Wat pas echt vreemd is, is dat hij na het uitzitten van zijn straf nog ettelijke malen in de buurt van de Oranjes gesignaleerd werd. Zo rees hij vier jaar geleden af naar het Duitse Münster, waar hij met borden vol 'verwarde teksten' Koning Willem-Alexander en prinses Máxima opwachtte.

In onderstaande video is te zien hoe agenten op zoek zijn naar L. Wat een farce.

Alle artikelen geladen. Overzicht →