We Are Here kraakt pand in Slotervaart, want boos op IND
Buitenland

We Are Here kraakt pand in Slotervaart, want boos op IND.

Wat een farce begint dat hele We Are Here-gebeuren inmiddels te worden. De vrouwelijke tak van de groep die steeds groter wordt, heeft gisteren een gebouw aan de Reinier Engelmanstraat gekraakt.

In een verklaring laat de groep weten dat hun verzoek tot asiel is afgewezen. Ze zijn daarom kwaad op de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). 'Een bureaucratisch systeem dat niet werkt en is gericht op restrictief beleid en anti-migratie sentimenten.'

Dat zijn nogal moeilijke woorden voor een groep waarvan het gros niet één fatsoenlijk woord Nederlands spreekt, maar okee.

Tegelijkertijd met de kraakactie in Slotervaart, werd in Duivendrecht gisteren ook een pand gekraakt. De mannelijke krakers zouden volgens woordvoerder Khalid oud-leden van We Are Here zijn die inmiddels zelf een groep zijn gestart.

De eigenaar van het pand aan de Reinier Engelmanstraat moet, als hij wil dat de groep krakers het pand verlaat, eerst aangifte doen en aantonen dat er iets met het gebouw gaat gebeuren. Het Openbaar Ministerie laat de politie namelijk niet ontruimen voor leegstand. Femke, Jozias en Job zullen er op korte termijn wel gaan theedrinken. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →