We Are Here moet uiterlijk 1 juni opkrassen
Binnenland

We Are Here moet uiterlijk 1 juni opkrassen.

Een fikse tegenvaller vandaag voor de gemeente Amsterdam, op sommige momenten waarnemend/vaker wegkijkend burgemeester Jozias van Aartsen en het Openbaar Ministerie: in een kort geding heeft de rechtbank besloten dat de zieligkijkende uitgeprocedeerdiërs van kraakfanatenclubje We Are Here de woningen in de Rudolf Dieselbuurt op 1 juni moeten verlaten

Ondanks dat krakersvriend Van Aartsen helemaal geen problemen heeft met ongewenste inwoners in wat voorlopig zijn stad is (niets aan de hand, hoor), somde de rechter nog even op wat er recent gebeurde. Twee vergiskraken, intimidatie van Camelot-medewerkers, bedreiging van een Ymere-medewerker en schade door lekkage in panden (nog steeds niks aan de hand, hoor).

De rechter bracht echter ook enige sympathie voor het illegaal in Nederland verblijvende groepje op, door te stellen dat zij niet uit weelde zijn gekomen en dat van kraakpand naar kraakpand mensenlijk gezien een drama is.

Waar leden van de actiegroep ná 1 juni naartoe zullen gaan is nog niet bekend. Goedbedoelde suggestie vanuit ons: doe eens gek, probeer een enkele reis naar het land van herkomst. Precies zoals de IND in een eerder stadium ook al concludeerde. Of trouw met Nederblonde vrouw en pomp haar vol kind, de makkelijkste weg naar een verblijfsvergunning.

Alle artikelen geladen. Overzicht →