We Are Zielig over twee weken voor de rechter
Binnenland

We Are Zielig over twee weken voor de rechter.

Het krakersgajes van actiegroep We Are Here heeft op 26 april eindelijk een zinvolle dagbesteding, op die datum dient namelijk een kort geding waarin wordt besloten of de door hen geconfisqeerde panden van woningcorporatie Ymere moeten worden ontruimd.

Dat vertelde de steun en toeverlaat van het geteisem, Joker van Aartsen, gisteren in een debat met de gemeenteraad. De tijdelijke burgmeester van Amsterdam, die door bijna niemand meer serieus genomen wordt, wijst alle kritiek op hem aangaande de situatie overigens van de hand.

"Is aan het Openbaar Ministerie om ontruiming te bepalen", "ik kan niet afwijken van iets dat door de voorgaande gemeenteraad is goedgekeurd", "politie zegt: openbare orde door krakers niet verstoord. Ik sta daar honderd procent achter", aldus wat uitspraken van Van Aartsen.

Wil niks, kan niks

Lijkt dus maar weinig schot in de zaak te zitten. Komt erop neer dat Van Aartsen niks wil, behalve clementie tonen met ongewenste vreemdelingen, en niks kan doen. Want verblijft in demissionaire periode en eigenlijk moet zijn opvolger dat maar lekker uitzoeken.

Over het inhuren van particuliere beveiligers door Ymere heeft Van Aartsen wel degelijk een mening. Dat vindt hij onacceptabel, want politietaak. Ymere is ook schuldig: "Wanneer je woningen leeg laat staan, dan loop je het risico dat deze gekraakt worden."

Wordt nog leuk, mocht Femke Halsema van Aartsen straks daadwerkelijk opvolgen. Dan is de stad echt compleet verloren. Geen ramp, in Limburg zijn nog woningen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →