We gaan solidair kippenbidden
Binnenland

We gaan solidair kippenbidden.

Het epicentrum van de Nederlandse kippenhouderij is toevallig ook het epicentrum van de Nederlandse Jezusliefhebberij: Barneveld. Nu de eiersector door de Heere zwaar beproefd wordt met een compleet overdreven kipzonderkop-eierpaniek, is het tijd voor solidariteit in gebed.

Barneveldse kerken gaan morgen vol op het orgel met een kippengebed voor de getroffen eiersector. De Heere Jezus, die rond Zijn wederopstanding met Pasen toch het ei als symbool heeft, zal worden verzocht erbarmen te hebben met de kippenhouders, en of Zijn Vader even wil kappen met paniek in de harten van de eierconsumenten aanblazen alstublieft dankuwel amen.

Mensen.

Wij van de PowNeds hebben niet zo veel op met het collectief wensdenken tegenover een extrabijzonder waanwezen. Maar laten we wel wezen, de Grefo's (kippenfokkend of anderszins hardwerkend) zijn de ruggengraat van Nederland. Help uw naaste, het is een mooi en zeker niet louter gristelijk principe. Bovendien kunt u meer betekenen in de huidige pluimveecrisis dan de fictieve god waar die lieve gristenschatten tegen liggen te bidden: in tegenstelling tot de Heiland en Zijn Vader hebt u consumentenpower!

Koop en eet eieren. Er is helemaal niets mee aan de hand, namelijk. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →