Zoon prins Carlos wint rechtszaak, is nu ook prins 

28 februari 2018 - 14:00

Hoera! De adelijke familie van ons land is weer een stapje uitgebreid, want we zijn een prins rijker. De Raad van Staten oordeelt dat Hugo Klynstra, de niet-erkende zoon van prins Carlos, ondanks het feit dat zijn vader niks van hem moest hebben wel zijn naam en titel mag dragen.

Want zo gaat dat nog steeds anno 2018. Deze 21-jarige jongeman - een buitenechtelijk kind - zal dan ook wel in zijn nopjes zijn over het besluit. Sinds 2015 is hij al bezig de naam van pa Carlos (foto), de neef van prinses Beatrix, over te nemen. Carlos verzette zich steeds tegen de naamswijziging, net als dat hij ook steeds de familiebanden met hem ontkende, maar werd steeds in het ongelijk gesteld.

Nu mag Klynstra zichzelf dus Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme noemen. Klinkt allemaal heel stoer, want is voor ons gewone onderdanen normaal gesproken niet weggelegd en geeft daarom sociale aanzien.

Wij vermoeden dan ook dat dit misschien wel een reden is waarom hij per se deze naam wil dragen. Misschien hoopte hij ook wel stiekem op een gratis uitkering die is weggelegd voor leden van het koninklijk huis. Maar helaas: daarvoor komt hij dan weer niet in aanmerking.

Voor de naamswijziging officieel doorgevoerd mag worden, moet overigens wel eerst nog een zogenoemd koninklijk besluit genomen worden. Maar dat zal een formaliteit zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie