We moeten het echt even over Jamie Vaes hebben

We moeten het echt even over Jamie Vaes hebben 

19 februari 2022 - 13:11

Er zijn heus belangrijkere zaken dan iemand met opgespoten lippen wier enige claim to faim is dat ze zich regelmatig laat kapotbeuken door tuig en daarmee de krant haalt, maar we moeten het echt even over Jamie Vaes hebben.

Het wicht is niet het dertien in een dozijn Nederlandse type maar scheelt alleen qua haarkleur van de Barbie-wannabes. Wat een belediging voor Barbie is; de pop gaf ons vrouwen nog de illusie dat we alles konden worden, van astronaut tot arts, en dat we daar toch zeker geen Ken bij nodig hebben. De generatie voor wie Barbie een vies woord was behalve dan dat ze alles aan zich laten versleutelen om toch maar dat uiterlijk te krijgen, kan niets, eist alles, tuit de lippen, kleedt zich uit, shopt en legt dat allemaal vast via de mobiele telefoon voor Instagram. Het doel is een gratis leven: geef spullen, geef merken en zie mij daar heel cool mee zijn. Naast bedrijven die gratis spullen geven, is de oudste weg naar Rome om gratis spullen te verkrijgen, een man. En de kortste weg naar eeuwig gratis spullen, is een koter baren.

Zie daar de samenvatting van het object (nee, niet subject) Jamie Vaes en nee, Jamie is geen slachtoffer – hoe vaak ze ook de krant haalt met blauwe plekken. Jamie is een vrouw die ervoor kiest om met een man te leven, wonen, reizen, uit te kleden en een kind mee op te voeden, die haar mept. Slaat, beukt, mishandelt, ramt – noem de synoniemen maar. Jamie is een vrouw die ervoor kiest om zich te laten mishandelen. Ook daar doet ze verslag van, maar niet op Instagram. Nee, dit verslag gaat een tandje verder: nieuwssites en andere media. Jamie is geen slachtoffer. Jamie kiest voor een pauperkabouter die ramt. Want de pauperkabouter biedt het geval met de opgespoten lippen en blauwe plekken het leventje waarvan vrouwen zijn gaan geloven dat het normaal is, dat ze er recht op hebben. Zonder er iets voor de doen of kunnen. Vakanties, sieraden, merkkleding: kom maar door.

Het is niet dat het object Jamie Vaes niets kan. Nou ja, ze kan wat zoveel meisjes kunnen aldus het internet: stylen. Daarbij is ze wannabe-presentatrice. Maar met stylen en wannabe-presentatrice zijn verdien je geen reedt, beter is het een man te scoren in Sylvie-Style en daarvandaan verder te kijken. Het ís een business model. Zeker als je de klappen op de koop toe neemt met in het achterhoofd: uitmelken. Laat die man betalen, laat ‘m bloeden, laat ‘m mijn leven betalen. “Want anders doe ik aangifte van mishandeling en ga je de bak in, pauperkabouter.”

Soort zoekt soort, en ook pauperkabouters trekken elkaar aan. Wat voor vrouw ben je, wat voor moeder ben je, als je je kind blootstelt aan een gezinsleven met zoveel geweld? Wat voor vrouw ben je, als je klappen vangt in ruil voor geld, omdat je te bescheten bent om zelf te werken voor je geld? Wat voor vrouw ben je, als je – volgens de roddels – elke mishandeling bijhoudt, naar de media lekt maar geen aangifte van doet? Gratis geld bestaat niet, die outfits waarmee het Jamie Vaes zich tot object maakt, kosten handenvol geld wat een styliste never nooit kan betalen. Een presentatrice van het kaliber Linda de Mol wél, maar die zie je niet in Burberry paraderen of hijgen naar gratis geld.

Vrouwen zijn slachtoffers van zichzelf. Ga wérken. Zorg dat je onafhankelijk wordt. En blijf uit de buurt van rappers cq mannen zonder enige moraal. Het is niet sexy om gemept te worden, ook niet voor geld.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.