Websitebouwer werkt niet voor mensen met de naam Saoud  

21 juli 2016 - 23:31

De Amsterdamse Saoud is helemaal geflabbergasteerd. Ze wilde namelijk een eigen website en schreef daarvoor vijf bedrijven aan. Van één kreeg ze een offerte, van nog één een belletje voor meer info en van een derde kreeg ze een bijzonder verzoek, alleen vanwege haar naam. Het derde bedrijf wilde wel een site bouwen, maar vanwege de naam Saoud moest ze 50% vooruitbetalen. 

In de mail die Saoud terugkreeg van Webstick, het derde bedrijf, stond doodleuk: "Voor mensen met normale namen, zoals Jeroen, Kees, Rob, et cetera. Namen als Souad, Osama, Saddam dienen 50% vooruit te betalen." Saoud zegt tegen AT5 dat ze niet weet of ze er nu om moet lachen of huilen, omdat ze zoiets nog nooit gehoord heeft. Uiteindelijk werd ze er wel verdrietig van.

Saoud deelde haar verdriet op Twitter, inclusief een screenshot van de mail. Om erger te voorkomen riep Webstick bij de Amsterdamse lokale omroep dat het niet beledigend bedoeld was en het zijn volle recht is om klanten te weigeren. "Ik heb in het verleden slechte ervaringen gehad met bepaalde groepen, dus ik bouw liever sites voor de ene, dan voor de andere klant." Ook zegt hij dat hij sowieso had geweigerd omdat meneer het momenteel te druk heeft met websites maken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.