Wederom 'aanslagen' op hulpverleners 

29 december 2017 - 11:25

Het houdt niet op, niet vanzelf! Het blijft onze hulpverleners moeilijk gemaakt worden om het werk naar behoren uit te voeren. Ditmaal was het de brandweer die het moest ontgelden.

In het Brabantse Veen is het inmiddels 'traditie' dat er voorafgaand aan de jaarwisseling auto's worden gesloopt en in de fik worden gestoken. Vanuit de gemeente is het dan ook verboden om op de openbare weg brand te stichten.

Gisteravond werd er in de Witbouwstraat tóch een auto in brand gezet, hier verzamelden zich kleine groepjes pyromanen omheen. Al snel werd de sfeer grimmig en moesten hulpverleners het ontgelden. De toegesnelde brandweer werd bekogeld en belaagd.

Ook in Schiedam waren de dappere blussers bezig met een incident op industrieterrein Vijfsluizen, toen daar een man besloot in te rijden op een spuitgast.

De man stapte uit zijn auto en maakte een hoop bombarie omdat hij er niet langs kon, vervolgens stapte hij weer in en probeerde hij tegen de onderbenen van de brandweerman aan te rijden. Deze kon nog net op tijd aan de kant springen. Zijn collega's verkeren in shock. De chauffeur is opgepakt en de brandweerman heeft aangifte gedaan.

Wij zeggen het nog maar een keertje: handen af van onze hulpverleners!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie