Upd: Blokkeerfriezen weten wel van doneeractie
Binnenland

Upd: Blokkeerfriezen weten wel van doneeractie.

Weet u het nog? De doneeractie die sympathisant Robin van Prattenburg vorig jaar op touw zette om de 34 verdachten van de slag om Dokkum financieel te kunnen ondersteunen bij eventuele gerechtskosten?

Welnu, er is wederom een initiatief op touw gezet. Mocht de rechtbank de door het Openbaar Ministerie geëiste taak en/of celstraffen opleggen, dan lopen de verdachten natuurlijk inkomsten mis. In de periode dat er geschoffeld moet worden kan men immers niet op het werk verschijnen.

De oprichters van de actie hopen een totaalbedrag van 200.000 euro op te halen, om zo naar eigen zeggen compensatie te kunnen bieden voor gederfde inkomsten.

Om u te overtuigen gul te geven hebben de beheerders een video (inclusief opzwepend muziekje) op YouTube gezet.

 

Update 17 oktober 16.36 uur:

Robin van Prattenburg is inmiddels wel degelijk op de hoogte van de doneer-actie, sterker nog: het bedrag wat opgehaald wordt zal enkel en alleen aan deze man gedoneerd worden, laat de initiatiefnemer achter deze actie ons weten.

Het is dus niet zo dat Van Prattenburg van niks weet, zoals eerder in dit artikel te lezen was. Wij willen natuurlijk niet dat er twijfels bij de sympathisanten van de blokkeer-Friezen ontstaan over waar dit bedrag naartoe zal gaan, vandaar dat wij even met een update komen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →