Update: 4 Nederlanders gewond bij aanslag Thailand
Buitenland

Update: 4 Nederlanders gewond bij aanslag Thailand.

In het zuiden van Thailand heeft vandaag opnieuw een serie bomaanslagen plaatsgevonden. Er waren ontploffingen op het eiland Phuket, in de provincie Surat Thani en in de stad Hua Hin, waar gisteren ook al een aanslag was

Update 12:27 uur: De Thaise politie heeft twee personen opgepakt die zij verdenkt van betrokkenheid bij de aanslagen van de afgelopen dagen. De politie wil niet meer kwijt dan dat enkele verdachten worden verhoord, maar Thaise media melden dat het om twee mannen gaat.

Update 11:16 uur: Bij de bomexplosie in de Thaise badplaats Hua Hin zijn vier Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Het gaat om drie vrouwen, van wie er twee (23 en 49 jaar oud) ernstig gewond zijn. Een 18-jarige vrouw raakte lichtgewond maar ligt wel in het ziekenhuis. Een 72-jarige man heeft zich laten behandelen en kon het ziekenhuis weer verlaten.

Update 10:16 uur: Er zijn tot nu toe vier doden geteld. Vijfendertig mensen zijn gewond, waaronder tien toeristen. Dit meldt The Guardian

Update 8:50 uur: volgens The Guardian zijn er tijdens de aanslag van gisteren drie Nederlanders gewond geraakt in Hua Hin. Eerder was al bekend dat een Nederlandse vrouw een slachtoffer is, maar inmiddels komt ook naar voren dat hiernaast ook twee Nederlandse mannen gewond zijn geraakt. 

 

Volgens de Bangkok Post kwam zeker een persoon om het leven bij de bomontploffingen in Surat Thani en zijn ten minste tien omstanders gewond geraakt. In Hua Hin raakten drie mensen gewond. Op het eiland Phuket gingen volgens de politie twee kleine bommen af. Hierbij zou een taxichauffeur gewond zijn geraakt. 

Bij de aanslag van gisteren kwam een Thaise verkoopster om het leven en raakten 21 mensen gewond, waaronder een Nederlandse vrouw. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →