Wéér explosie bij Poolse supermarkt, dit keer in Lelystad

Wéér explosie bij Poolse supermarkt, dit keer in Lelystad 

23 augustus 2021 - 10:19

Het houdt maar niet op met explosies bij Poolse supermarkten. Na eerdere explosies in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk, is er dit keer eentje uit Lelystad doelwit geweest van een aanslag.

Rond 03.30 uur was er bij het pand aan de Snijdershof een harde knal te horen. Door de explosie is "de voordeur van het pand eruit geknald", aldus een politiewoordvoerster. De toedracht en verdere schade worden onderzocht. Er is (verrassing!) nog niemand aangehouden.

Wie wel zijn aangehouden, zijn een 26-jarige man uit Amsterdam, die er onder meer van wordt verdacht een chauffeur voor de aanslagen in Beverwijk en Heeswijk-Dinther te hebben geregeld. De andere verdachten zijn de 26-jarige Antonio N. uit Amsterdam (mogelijke chauffeur), de 20-jarige Hyron A. uit Amsterdam (mogelijke plaatser explosieven Beverwijk en Tilburg) en een 19-jarige man uit Amstelveen (aangehouden na explosie Beverwijk eind juni). 

Vandaag begint (waarschijnlijk niet geheel toevallig, maar de politie wil het verband tussen die aanslagen en die van afgelopen nacht nog niet leggen) de inleidende zitting tegen de '26-jarige man uit Amsterdam'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml