Weer gaat er een studentencorps de mist in 

24 januari 2018 - 10:10

Die studenten leren het ook nooit. Weer is er een vereniging in opspraak geraakt, dit keer vanwege een 'seksistisch' carnavalsthema.

Dispuut Aleph van het Eindhovense Studenten Corps had het misschien in eerste instantie niet zo door, maar iedereen moet toch weten dat in de huidige deugwereld een thema als 'de wil van een vrouw doet er #nietoo' natuurlijk niet zo slim is. Daar vallen de Anne-Fleur's en Sunny Bergman's van deze wereld nou eenmaal over, en zo geschiedde ook.

Toen de Technische Universiteit Eindhoven lucht kreeg van dit evenement - dat inmiddels is afgelast en verwijderd van Facebook - heeft het de bijdrage aan het Corps opgeschort, zoals eerder na incidenten ook al gebeurde in Groningen, Utrecht en Rotterdam.

"De vereniging is bijzonder ontstemd over de gang van zaken en stelt met klem dat een dergelijk thema niets te maken heeft met de normen en waarden waar het Eindhovens Studenten Corps voor staat", laat de 'Senaat' van het Corps op de website weten.

Het heeft zelfs zo weinig met hun normen en waarden te maken, dat dit vooraf niet bedacht kon worden. Gelukkig zeggen ze wel 'sorry' aan iedereen die zich beledigd voelt: "Wij maken onze excuses als vereniging en Senaat", staat er dan ook te lezen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie