Wéér minder mensen in de bijstand
Binnenland

Wéér minder mensen in de bijstand.

CBS-nieuws en grafiekjesnieuws met ditmaal de roemruchte bijstandsuitkering in de spotlight. Geliefd door de vele nietsnutten die Nederland rijk is, gehaat door de workingclass die (te) hoge sociale premies afdragen om uitslapen en staatsruifgrijpen door diezelfde nietsnutten mogelijk te maken. 

Het doet ons daarom deugd om te kunnen melden dat het aantal bijstandsuitkering-ontvangers in een jaar tijd gedaald is. Stonden er vorig jaar nog 468.000 mensen op de ellenlange loonlijst van de staat, tot juni dit jaar moeten nog 'maar' 449.000 mensen maandelijks hun handjes ophouden voor graties geld.

Voordat de discussie daar weer over losbarst: zowel onder autochtonen als onder allochtonen is het percentage graaiers afgenomen. 

Het lijkt altijd leuk, zo'n goednieuws-bericht. Toch zit er ook een keerzijde aan het verhaal. Het aantal ontvangers dat tussen de 27 en 45 jaar oud is is weliswaar afgenomen, het aantal 45-plussers dat aan de bedelstaf hangt neemt toe. 

Hee, een financiële meevaller denkt ene Sigrid 'music to my ears' Kaag nu. Moest zangeres Rihanna niet nog honderd miljoen hebben?

Alle artikelen geladen. Overzicht →