Weer plukte een corrupte kip de klabakken
Binnenland

Weer plukte een corrupte kip de klabakken.

Een politiecommissaris in Eindhoven is al vijf maanden geschorst op verdenking van fraude. Peter van den E. was in Eindhoven verantwoordelijk voor de inzet en aanschaf van waarnemingsapparatuur zoals camera’s, microfoons en andere technische hulpmiddelen. 

Het is al de derde grote corruptiezaak bij de Nationale Politie in een jaar tijd. Vorig jaar agent werd Mark M. opgepakt vanwege het verkopen van vertrouwelijke informatie. In juni werd Amine A. opgepakt vanwege het mogelijk aansturen van een criminele organisatie met informatie vanuit de politie.

Van den E. is vijf maanden geleden al opgepakt, maar zolang het onderzoek loopt nog op vrije voeten. De politie heeft er voor gekozen om de schorsing volledig geheim te houden. Hij wordt verdacht van het persoonlijk financieel profiteren van contracten die door de politie met bedrijven zijn gesloten, aldus NRC.

De commissaris wordt er van verdacht zaken te hebben gedaan met vrienden van hem en mogelijk is er zo sprake van belangenverstrengeling. Ook adviseerde Van den E. minister Ard van der Steur dat de minister veel moest inzetten op het onderzoek door middel van sensoren. 

Intern lag niemand Van den E. een strobreed in de weg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →